Om oss


Jag heter Anita Ekholm och bor tillsammans med min yngsta dotter Malin och
våra katter i ett radhus i Vällingby, Stockholm.
Min äldre dotter Anna har flyttat hemifrån och är engagerad i uppfödningen.
På sommaren är vi gärna i vårt sommarhus på Gotland.
Jag arbetar som intensivvårdssjuksköterska på CIVA, Karolinska Sjukhuset.

Vi delar vårt stora djurintresse tillsammans.

Våra katter är riktiga kungligheter som får, liksom vi, vara överallt i huset. Tomten på baksidan av radhuset har vi hägnat in så katterna kan vara ute när vi är hemma. Där har de över 70 kvadratmeter vildvuxen trädgård att mysa i.

Birmorna
Hur det började för drygt 20 år sedan (1986)
Djurintresserad har jag alltid varit och har arbetat som hästskötare på Solvalla i några år och har haft en del egna hästar och en liten hästuppfödning.
När jag slutade arbeta i stallet så blev det outhärdligt när jag inte hade något djur att prata med. Så beslutet att skaffa katt var inte svårt. Katt hade funnit hemma tidigare. Men det skulle inte vara vilken katt som helst utan någon speciell. Letade lite i kattböcker och tittade i annonserna i DN och en dag fanns det en annons om birmakattungar som var till salu. Åkte till Tyresö med mina föräldrar för att besöka Gunilla Larsson och vi åkte därifrån med en varsin katt, Trevino´s Mercedes och Trevino´s Caruso. Tack Gunilla för de fina katterna!!!!. Tyvärr så utvecklade min dåvarande sambo allergi så Mercedes fick efter ett par år flytta till mina föräldrar. Där fick hon jättebra och jag träffade henne ofta. Mina barn har varit mycket hos mina föräldrar under sin uppväxt och haft katterna omkring sig.
Jag blev helt såld på Birma rasen i och med min underbara blåmaskade Mercedes. Hon var så snäll, klok, vacker och underbart busig. Min prinsessa!!!! Hon blev nästan 16 år och var lika fin hela tiden.

Gaia
När barnens pappa och jag separerade så fanns det ju inte bara nackdelar!!
Tog åter kontakt med Gunilla Larsson och frågade om hon hade några kattungar. Hon hade inga just nu, men vi pratade vidare och hon nämnde i förbifarten att hon hade en katt som hon fått tillbaka från fodervärden som inte gick ihop med dennes hundar. Efter avslutat samtal så gick jag och funderade och kände mig nästan desperat, 14 år utan katt hemma är tufft!! Ringde upp Gunilla igen och frågade om inte vi kunde ta hand om den där katten tills vidare i alla fall. Hon funderade ett tag och sedan kom vi överens. Så hamnade Trevino´s Gaia hos oss på foder! En Europachampion!!

Hon klev in i huset som den drottning hon var, gick runt i alla våningar, kollade lådan och matplatsen, provsatt soffan, kollade in kaninen och gav oss en blink som om hon godkände oss. Gaia var pusselbiten som saknats i mitt hem, jag kommer aldrig vara utan katt igen!
Vi fick tyvärr inte behålla henne så länge som vi ville, hon gick bort sommaren 2005. Men hon lärde oss mycket, hon fick en kull på 6 st!! ungar och det är henne som vi kan tacka för att vi nu vågar att starta en liten uppfödning.

och nu....
Kattlös igen och som en del av sorgearbetet så började vi nästan maniskt att leta efter en ny kattunge. Gunilla hade inga kattungar just då så letandet skedde via Internet. Såklart var Gaia förebilden och vi läste väldigt mycket om stamtavlor, rasstandard osv.Vi ville ha en stor honkatt med fin bredd på huvudet, med birmalok och helst tabbymaskad. ( Inte solid blå eller choklad, det finns bara en Mercedes och en Gaia)
Funderingar fanns att i framtiden para och utifrån det så sökte jag. Nu var kraven större än så, jag ville bl a att katten skulle komma från en seriös, intresserad uppfödare och vuxit upp i hemmiljö. Det viktigaste av allt var trots allt att vi fick en frisk, gosig, socialt anpassad katt som vi kan skämma bort och älska. En familjemedlem, helt enkelt!

Till slut så hittade vi rätt! Det blev två stycken!! En smålandskatt och en norrlandskatt!!

Läs om Meinking´s Merci och Golden Beauty´s Hermione på deras egna sidor.

Läs också mer om hur det gått på utställning och om våra kullar.

Vårt stamnamn är S*Super Classic´s och det registrerade vi 2005.
Namnet är inspirerat från dans och travhästvärlden.

Nu när Anna började planera att flytta hemifrån så sparade vi
två honor från våra senaste kullar, Madame Maxime och Full Of Grace.
Tyvärr så har Anna utvecklad en kattallergi så Maxime och Grace fick vara kvar hemma.
Anna är intresserad av avel och har fått bra grund i sin djurutbildning samt erfarenhet av våra kullar.

Anna ingår i stamnamnet f.o.m 2009.

Med fler fertila honor i katteriet så kunde vi uppfylla Malins dröm också.
Vi införskaffade en hane, Fairlight´s Aberfeldy som Malin ska ha till sällskap.
Hon vill ställa ut honom också, då hon är den i familjen som är mest utställningsintresserad.
Planen var att vi en kort period ska använda honom i avel och sedan kastrera honom.
Han är nu kastrerad efter vi fått fyra underbara kullar efter honom.

Vi är medlemmar i
Stockholms Kattklubb
Svenska Birmaringen
Sveraks Rasråd Helig Birma

Diplomerad uppfödare i Sverak


Verksam 2008 i Birmasällskapets styrelse och hälsokommitte.

 

 Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14